:

:

TV Most

Foto: Jutjub

clock

Novembar 07, 2020   9:23

0

198

Petković: Đorđevićevi napadi nastavak hajke na institucije Srbije

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je da su napadi Mlađana Đorđevića na ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića nastavak hajke na institucije Srbije, koja za cilj ima rušenje ugleda i destabilizaciju države.

Petković ističe da je Đorđević kao noj zabijao glavu u zemlju kada su albanski ekstremisti 2004. godine vršili pogrom nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, Đorđević nema moralno pravo da sudi o delima čoveka - Marka Đurića, koji je sa svojim narodom u južnoj pokrajini bio kada je najteže.

"Na muci se poznaju junaci, ali i kukavice, a Đorđević definitivno spada u ovu drugu grupu - među one što dobacuju iz ćoška da zapodenu kavgu pa onda beže koliko ih noge nose", ukazao je Petković.

Ističe da je Đurić "podmetao svoja leđa" kako ne bi stradali Srbi na Kosovu i Metohiji, a da je Đorđević martovski pogrom proveo sakriven, kako kaže, verovatno u nekom bifeu.

Petković podseća da je za vreme Đurićevog rada u Kancelariji za Kosovo i Metohiju povučeno 18 priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti srpske južne pokrajine, sprečen je prijem Prištine u niz međunarodnih organizacija, izgrađena su čitava naselja za povratnike i socijalno ugrožene Srbe na KiM.

Dodaje da su to isti oni koje je Đorđević svojim nečinjenjem napravio socijalnim slučajevima i prognanicima.

"Đorđević i svi 'Obilići' sa Đilasovog platnog spiska nisu zajedno uradili za Srbiju i srpski narod u našoj južnoj pokrajini koliko je uradio jedan Marko Đurić i najvažnije da to znaju naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji jer tamo se najbolje poznaje ko je kakav", zaključio je Petković.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izneo je ranije tvrdnju da je optužnica protiv Tačija dokaz da Aleksandar Vučić pregovara sa ratnim zločincima, kao i da je Marko Đurić to potvrdio svojim odgovorom.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićMarko ĐurićMlađan Đorđević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva