:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Decembar 20, 2021   18:27

0

154

Petković: Haos u Tirani režiran od strane prištinskih ekstremista i političara

"Današnji haos i divljanje u Albaniji režirano je direktno od strane ekstremista i političara iz Prištine i pokazuje da albanski glasač Aljbin Kurti ne preza ni od jedne prilike da izazove nasilje, baš kao što je činio i na severu Kosova i Metohije", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, reagujući na današnja dešavanja u Tirani, gde je, na protestu protiv inicijative "Otvoreni Balkan", zapaljena srpska zastava. 

"Dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za regionalnu saradnju, mir i stabilnost kroz inicijativu "Otvoreni Balkan", ekstremističke grupacije na sve načine pokušavaju da ga zaustave na tom putu", ocenio je Petković. 

On smatra da je "jasno da kroz Saljija Berišu govore Kurti i Haradinaj, ali da mu se raduje i opozicija u Beogradu, predvođena Đilasom, Tadićem i Jeremićem". 

Prema mišljenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju "ekstremisti nisu danas samo zapalili srpsku zastavu, oni su želeli da zapale region i Zapadni Balkan pretvore u bure baruta". 

"To im neće poći za rukom, kao što im nije uspelo da danas u Tirani zaustave predsednika Vučića jer će njegova vizija "Otvorenog Balkana" i prosperitetnog regiona pobediti sve ekstremiste i neprijatelje mira i stabilnosti. 

Beograd će svom svojom snagom i politikom nastaviti da bude primer i oličenje regionalne saradnje, mira i ekonomskog prosperiteta, ali i glavni grad gde su svi dobrodošli i gde se zastave drugih država poštuju", zaključio je Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetkovićTiranaprotestiOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva