:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2021   19:21

0

151

Petković: Haradinaj se nada da će neosnovanim optužbama i napadima svojoj stranci pribaviti još neki glas

“Ramuš Haradinaj se nada da će neosnovanim optužbama i napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pribaviti svojoj stranci još neki glas na predstojećim izborima, međutim ni Albanci na Kosovu i Metohiji, koji samo sa čežnjom mogu da posmatraju ekonomske i političke uspehe Srbije, više ne nasedaju na takve trikove”, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je na reagujući na izjavu Ramuša Haradinaja da predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi Srbe na KiM da bi opstao na vlasti, rekao da "građani na Kosovu i Metohiji, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, žele da žive u bezbednom i prosperitetnom društvu, a već viđeni napadi na Vučića ne mogu da prikriju činjenicu da albanski politički lideri u Prištini nemaju odgovor na ekonomske, socijalne, pa ni na zdravstvene izazove".

“Nije Aleksandar Vučić ovih dana slao ekstremiste da ispisuju UČK grafite u srpskim selima na Kosovu i Metohiji, postavljao UČK bilborde na ulazu u naša naselja i provocirao i zastrašivao naš narod najavljujući referendum za stvaranje velike Albanije, već upravo oni koji rasplamsavaju mržnju prema Srbima i Srbiji”, naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je "predsednik Srbije bio i ostaje najiskreniji i najdosledniji borac za mir i stabilnost u regionu, a kao neprijatelja ga mogu doživljavati samo oni koji priželjkuju sukobe i krvoprolića. Takvu mračnu budućnost na Kosovu i Metohiji, uveren sam, priželjkuje samo zanemarljiva manjina kojoj se na ovaj način Haradinaj dodvorava".

“Albanski učesnici u predizbornoj trci na Kosovu i Metohiji moraju da, u interesu zajedničke budućnosti, prestanu da raspaljuju plamen mržnje i netrpeljivosti, jer uzajamno poštovanje, razumevanje i dijalog jeste jedino što može i albanskom i srpskom narodu doneti bolju i prosperitetniju budućnost, dok zapaljive poruke svima mogu doneti samo nesreću” zaključuje u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićHaradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva