:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 14, 2020   8:48

0

221

Petković i Popović: Pravoslavna Nova godina utkana u biće svakog Srbina

Srpski narod je vekovima proslavljao ovaj dan, srpsku Novu godinu, okupljen i ujedinjen  u dobru i zlu i večeras  ovde okupljeni sa ovog trga koji je pun mladih ljudi,  šaljemo zajedničku poruku mira, ljubavi, solidarnosti i želje za boljim životom  ovde, gde smo svoji na svome, na svojim ognjištima, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković, koji i ove godine pravoslavnu Novu godinu dočekuje sa Srbima u Gračanici.

Petković je kazao da je  poruka  mira upućena i našim komšijama Albancima, jer je kako je istakao,  sudbina je  ta koja nam je namenila da na ovim prostorima živimo jedni sa drugima.

“Proslava pravoslavne Nove godine sa srpskim narodom u srcu Kosova i Metohije, ovde u slavnoj Gračanici, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo. Ovaj trenutak  je svečan i radostan,  zato što očekujemo još jednu Novu godinu ovde na vekovnim prostorima gde smo se kao narod sačuvali.  Srpska Nova godina nije samo jedan od običnih praznika, ona je utkana u biće svakog Srbina  i predstavlja deo našeg identiteta i kao takav identitet,  predstavlja onu luču koja osvetljava put svakom Srbinu i ovde na Kosovu i Metohiji, ali i svuda gde Srbi žive, pogotovu u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, centralnoj Srbiji.

Petković je uputio čestitku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji  za ovu pravoslavnu Novu godinu, sa željom da, kako je kazao  “nastavimo da realizujemo sve one velike projekte, koje je pokrenula Kancelarija za KiM i direktor Marko Đurić, a koje je inicirao predsednik Aleksandar Vučić.

On je još jednom pozvao Srbe  na međusobnu solidarnost i slogu.

“Samo jedinstvom i slogom možemo da pobedimo sve izazove, a jedino zajedničkim životom  ovde na KiM  između Srba i Albanaca, možemo da gradimo bolje sutra i za Srbe i za Albance, za našu decu i za ovu omladinukoja ovde živi  i koja ovde želi da gradi svoju budućnost”, istakao je Petković.

Proslavu pravoslavne Nove godine na trgu u centru Gračanice i ove godine organizovala je opština Gračanica, a predsednik opštine  Srđan Popović poručio je da će srpski narod i u buduće nastaviti da neguje svoju tradiciju.

“Nastavićemo da se borimo za budućnost na ovim prostorima, a ova mladost koja se večeras okupila u centru Gračanice, to nama garantuje. Za 2020. godinu želim svima nama da prevaziđemo sebe, da sav rad i sve ono što smo do sada postigli  udvostručimo, a kad vidimo koliko naša država brine i koliko predsednik Vučić na svaki način pomaže  našem narodu, sigurni smo da ćemo ovde opstati i ostati”, kazao je Popović.

Izvor: RTV Gračanica

Petar PetkovićSrđan PopovićGračanicapravoslavna Nova godinaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva