:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2019   17:45

0

588

Petković i Todić u Fabrici otkovaka Lola Lešak i fabrici zglobnih ležajeva u Leposaviću

Fabrika otkovaka Lola Lešak  zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije uposlila je preko osamdeset odsto raspoloživih kapaciteta, a Fabrika zglobnih ležajeva u Leposaviću, posle pauze od pet godina, počela je proizvodnju delova za  Namensku industriju. Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i kandidat liste Srpska za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić obišli su zaposlene i upoznali se sa potrebama  i daljim planovima.

Dva pogona metalske industrije Fabrika otkovaka Lola Lešak I Fabrika zglobnih  ležajeva u Leposaviću zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM , povećaće proizvodne kapacitete i uposliti nove radnike.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i kandidat liste Srpska za gradonačelnka Leposavića Zoran Todić obišli su zaposlene i razgovarali o daljim planovima.

“Zvuk ovih mašina koji čujemo u pozadini je muzika za uši ne samo za fabriku zglobnih ležajeva u Leposaviću nego i za sve nas zato što je reč o privrednom subjektu koji godinma nije radio a koji  nakon posete predsednika Aleksandra Vučića i investicionog plana Vlade Srbije i uloženih 23 miliona dinara ponovo radi “, rekao je Petković

 On je dodao da je isto i u fabric Lola-fot u Lešku gde radi 136 radnika i svi kapaciteti su popunjeni, radi se punom parom I to govori da država Srbija na sve načine čini sve da obezbedi uslove da naše fabrike posle decenija ponovo ožive i rade .

“Ekonomski rast i napredak srpske zajednice na KiM jeste budućnost, to je politika predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije “, rekao je Petković.

“Država Srbija i Vlada obezbedile su značajna sredstva I zato je danas aktivirana proizvodnja , u Loli je realizacija investicije u toku (remont postojeće opreme , nabavka novih mašina, završetak izgradnje hale za potrebe poljomehanizacije), biće obezbeđene nove mašine a kruna je zapošljavanje mladih ljudi “, rekao je Todić.

Direktor Fabrike otkovaka Lola Lešak Grujica Jevremović kaže da je za sada zahvaljujući rukovodstvu države Srbije I lokalne samouprave upošljeno preko 80 odsto raspoloživih kapaciteta.

Fabrika zglobnih ležajeva uz pomoć Vlade Srbije uposlila je 20 radnika koji proizvode za namensku industriju. Sredstvima VRSrbije u narednom period počeće se sa realizacijom projekata počev od stambene gradnje, rekonstrukcije škola, putnih pravaca a sve u cilju stvaranja boljih uslova za opstanak na ovim prostorima.

Izvor: TV Most

PetkovićTodićfabrike Lešak i Leposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva