:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 04, 2023   13:49

0

60

Petković: Jeremić je vazal stranih ambasada koji pokušava da dođe do vlasti

Član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ocenio je danas da je Vuk Jeremić, predsednika Narodne stranke, "glavni vazal svih stranih ambasada, preko kojih je pokušavao da se dokopa vlasti".

Prema Petkovićevim rečima, Vuk Jeremić u "poznatom slugijanskom maniru napada predsednika Aleksandra Vučića koji se danonoćno bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

"Jeremić, koji je pomogao da se na tacni isporuči takozvana nezavisnost Kosova, koji je pomogao da se pregovori o KiM izmeste iz UN u EU, kome je lično uživanje na račun građana Srbije bilo uvek na prvom mestu, nema ni trunke morala ni kredibiliteta da za svoja nepočinstva optužuje Vučića", naveo je Petković u saopštenju.

On je naglasio da Aleksandar Vučić nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova koju su, za vreme Jeremićevog vršenja vlasti, "uspešno" izdejstovovali.

"Vučić se neće boriti praznim rečima, već će interese Srba na KiM u ovom osetljivom trenutku braniti aktivnom diplomatijom i odlučnim koracima, uz prioritet - očuvanje mira. Ali znaćemo da sačuvamo svoj narod ako neko pređe crvene linije", poručio je Petković.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da će i za ove svoje "usluge" Jeremić dobiti nove pohvale iz Prištine, dok će Vučića uvek i jedino podržavati srpski narod.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je prethodno da je na Kosovu i Metohiji na delu "kombinacija aparthejda i Palestine", jer Srbi žive u getoima, lišeni osnovnih ljudskih prava, a Srpska pravoslavna crkva je u veoma teškoj situaciji i njena imovina je ugrožena.

U intervjuu za Raša Tudej, Jeremić je naveo da je Zapad napravio Aljbina Kurtija, koga je nazvao ekstremistom i Frankenštajnom, i pomogao mu da postane "takozvani premijer takozvane vlade" čiji je cilj stvaranje Velike Albanije ujedinjenjem tzv. Kosova i Albanije.

"Jasno je da on namerava da otera Srbe sa Kosova i Metohije, a to teško mogu da svare čak i oni koji snažno podržavaju nezavisnost tzv. Kosova, poput SAD",  izjavio je Jeremić.

On smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nema slobodu delovanja" i izrazio je sumnju da je Vučić spreman da odlučno deluje u interesu Srba na Kosovu i Metohiji.

"Vučić je jedina nada i uzdanica Zapada da se isporuči ne samo nezavisnost tzv. Kosova, već i članstvo Srbije u NATO u budućnosti. Oni ga toplo prihvataju i blisko sarađuju s njim, jasno je da je on ljubimac Zapada", tvrdi Jeremić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva