:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 31, 2023   10:13

0

65

Petković: Kurti se uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. “Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita”, ističe Petković.

“Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu? U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje”, navodi Petković u saopštenju .

Ističe da ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu.

“Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više. Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla”, zaključio je Petković.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je sinoć za TV Kljan da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ukoliko bude tražio da dođe na Kosovo i Metohiju, neće dobiti dozvolu.

„Nisam dobio nikakav zahtev za takvu posetu i naravno, s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu. Sada kada sam rekao da mu ne dam dozvolu, on je neće ni tražiti“, rekao je Kurti.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva