:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Oktobar 12, 2021   15:48

0

93

Petković: Lokalni izbori na KiM od presudnog značaja (foto)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u Jagodini da su lokalni izbori u južnoj pokrajini, koji će biti održani 17. oktobra, od presudnog značaja, jer se na njima odlučuje o opstanku srpskog naroda na vekovnim ognjištima.

Petar Petković je, u razgovoru sa raseljenima sa Kosova i Metohije, istakao da samo glasanjem za Srpsku listu može da se očuva interes našeg naroda u južnoj pokrajini.

Država Srbija će, kako je obećao Petković, uz mudru politiku predsednika Aleksandra Vučića nastaviti da se i dalje iskreno i odlučno bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Mi smo dobili ogroman broj poziva interno raseljenih lica koji traže i žele da odu i glasaju na prostoru KiM, jer to su izbori gde čuvajući tih deset opština mi čuvamo zalog za formiranje Zajednice srpskih opština u koji treba da uđe upravo tih deset opština. One će predstavljati okvir za kolektivnu bezbednost i kolektivna prava za srpski narod na KiM kojeg danas gotovo da nema", poručio je Petković.

Izvor: RTS

KiMKancelarija za KiMPetkovićizboriSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva