:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Januar 23, 2020   12:47

0

164

Petković: Moramo animirati sve rukovodeće strukture kako bi identifikovali i rešavali probleme

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković, predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić i načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga Slavko Simić nastavili su danas, nizom sastanaka, aktivnosti usmerene ka pomoći ugroženim porodicama, ali i animirali rukovodstvo da se dodatno angažuje na identifiikaciji problema i njihovom rešavanju.

U prostorijama opštine Leposavić, održan je sastanak sa direktorima preduzeća i javnih ustanova sa kojima su postignuti određeni dogovori, identifikovani problemi i podeljeni zadaci za njihovo rešavanje.

"Preneo sam rukovodiocima preduzaća poruku direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da i oni moraju dodatno da se aktiviraju i da vide u kakvim uslovima žive njihovi radnici, da li deca njihovih radnika imaju dovoljno sredstava za normalan život, da sve to evidentiraju i pokušaju u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima da pomognu. Jer, nije neko direktor samo zato što sedi u fotelji, već treba  da bude direktor koji će da brine o svim svojim zaposlenima. Kako se ponašamo mi u Kancelariji za KiM, tako treba da se ponašaju i svi u lokalnim samoupravama i direktori svim preduzeća", rekao je Petković.

Tokom dana, planiran je i obilazak Fabrike zglobnih ležajeva „Prva Petoletka“, a Petković je podsetio da su u ovoj godini velika sredstva izdvojena za ulaganja u pokretanje privrede u ovoj opštini.

"Država Srbija čini sve da se i u tom privrednom smislu razviju naša preduzeća na Kosovu i Metohiji. Investicija od 96 miliona dinara za nabavku opreme u Fabrici "Lola Fot" u Lešku, a 41 milion za ponovno pokretanje proizvodnje u Fabrici zglobnih ležajeva u Leposaviću je samo početak onogo što želimo da uradimo i kada je reč o privrednim subjektima i radnici koji treba da rade i žive od svoga rada. Ideja je da podignemo srpske sredine u ekonomskom smislu kako bi mogli da vodimo računa o boljoj budućnosti i većoj zaposlenosti na KiM", rekao je Petković.

Delegacija predstavnika Kancalarije za KiM i čelnici lokalne samouprave obišli su i socijalno ugroženu porodicu Srđana Radovanovića, kojoj je Opština Leposavić donirala sredstva za izgradnju kuće.

Na kraju dvodnevne posete Leposaviću, planiran je i obilazak meštana u selu Jelakce, gde će biti uručena pomoć za osam domaćinstava.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićKancelarija za KiMPetar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva