:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Januar 23, 2020   12:47

0

107

Petković: Moramo animirati sve rukovodeće strukture kako bi identifikovali i rešavali probleme

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković, predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić i načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga Slavko Simić nastavili su danas, nizom sastanaka, aktivnosti usmerene ka pomoći ugroženim porodicama, ali i animirali rukovodstvo da se dodatno angažuje na identifiikaciji problema i njihovom rešavanju.

U prostorijama opštine Leposavić, održan je sastanak sa direktorima preduzeća i javnih ustanova sa kojima su postignuti određeni dogovori, identifikovani problemi i podeljeni zadaci za njihovo rešavanje.

"Preneo sam rukovodiocima preduzaća poruku direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da i oni moraju dodatno da se aktiviraju i da vide u kakvim uslovima žive njihovi radnici, da li deca njihovih radnika imaju dovoljno sredstava za normalan život, da sve to evidentiraju i pokušaju u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima da pomognu. Jer, nije neko direktor samo zato što sedi u fotelji, već treba  da bude direktor koji će da brine o svim svojim zaposlenima. Kako se ponašamo mi u Kancelariji za KiM, tako treba da se ponašaju i svi u lokalnim samoupravama i direktori svim preduzeća", rekao je Petković.

Tokom dana, planiran je i obilazak Fabrike zglobnih ležajeva „Prva Petoletka“, a Petković je podsetio da su u ovoj godini velika sredstva izdvojena za ulaganja u pokretanje privrede u ovoj opštini.

"Država Srbija čini sve da se i u tom privrednom smislu razviju naša preduzeća na Kosovu i Metohiji. Investicija od 96 miliona dinara za nabavku opreme u Fabrici "Lola Fot" u Lešku, a 41 milion za ponovno pokretanje proizvodnje u Fabrici zglobnih ležajeva u Leposaviću je samo početak onogo što želimo da uradimo i kada je reč o privrednim subjektima i radnici koji treba da rade i žive od svoga rada. Ideja je da podignemo srpske sredine u ekonomskom smislu kako bi mogli da vodimo računa o boljoj budućnosti i većoj zaposlenosti na KiM", rekao je Petković.

Delegacija predstavnika Kancalarije za KiM i čelnici lokalne samouprave obišli su i socijalno ugroženu porodicu Srđana Radovanovića, kojoj je Opština Leposavić donirala sredstva za izgradnju kuće.

Na kraju dvodnevne posete Leposaviću, planiran je i obilazak meštana u selu Jelakce, gde će biti uručena pomoć za osam domaćinstava.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićKancelarija za KiMPetar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?