:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 04, 2022   17:39

0

126

Petković: Neka Jeremić prestane da obmanjuje javnost i otvoreno kaže za šta se zalaže

Danas smo po ko zna koji put posvedočili neodgovornom, populističkom i pre svega štetočinskom istupanju Vuka Jeremića i ostatka srpske opozicije koji su zarad sticanja jeftinih političkih poena spremni tuđu decu da šalju u rat, saopštio je član Predsedništva SNS Petar Petković.

 

“Upravo je to pozadina i poenta nekakve ideje o reintegraciji Kosova i Metohije, a čiji je Jeremić eksponent. Takozvana mirna reintegracija naše južne pokrajine, kako je naziva Jeremić, niti postoji, niti je moguća, već podrazumeva otvoreni sukob sa čitavim svetom i to svi itekako dobro znaju” navodi Petković.

“Zato neka Jeremić prestane da obmanjuje javnost i neka otvoreno kaže da to za šta se zalaže nije čin patriotizma, nego direktan poziv na sukobe i rat. Samo što Jeremića, kao i ostale potpisnike opozicije, nema ni na Jarinju, ni na Brnjaku, ni južno od Ibra, nego bi rat za Kosovo i Metohiju da vode iz srca Beograda ili vračarskih kafića” dodaje Petković.

Petković ističe da za razliku od njih Srbi na Kosovu i Metohiji žele mir, a ne ratove u koje bi gotovo svakodnevno da ih uvuče Aljbin Kurti, a sada i Vuk Jeremić sa delom srpske opozicije, što samo pokazuje da po ko zna koji put rade zajedničkim snagama protiv interesa srpskog naroda na KiM.

U nizu štetočinskih i antisrspkih poteza koji je u svojoj karijeri povukao Vuk Jeremić, najnovije zveckanje oružjem i pozivanje na prolivanje tuđe krvi izdvaja se kao nedvosmislen pokazatelj da srpska opozicija niti može niti želi da se izdigne iznad interesa dnevne politike zarad interesa našeg naroda na KiM, navodi on.

“Možda će takvim nastupom ubrati neki jeftin politički poen, ali Srbi na Kosovu i Metohiji previše dobro znaju koja je cena mira i koliko su ih puta Jeremić i njemu slični ostavili na cedilu, kao što svedoče i tome da je njegovo štetno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde kojim je na tacni predao takozvanu kosovsku nezavisnost, danas argument kojim se protiv Srbije služe mnogi u svetu” zaključuje se u saopštenju člana Predsedništva SNS-a Petra Petkovića.

Izvor: Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva