:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 08, 2022   16:48

0

118

Petković: Nelegalne prištinske patrole na jezeru Gazivode

Provokacije i demonstracije sile Prištine na severu Kosova i Metohije i danas se nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je istakao da je "besmisleno paradiranje prištinskih 'specijalaca' sa dugim cevima na gliserima najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok".

"Neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika provocira Srbe na severu Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj našeg naroda u pokrajini", navodi Petković.

Prema njegovim rečima, ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini.

"Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti!", zaključio je Petković.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićKiMGazivodeROSUAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva