:

:

TV Most

clock

Februar 01, 2023   14:19

0

117

Petković: O Kurtijevoj uzurpaciji obavestio sam Lajčaka i sve međunarodne predstavnike

Aljbin Kurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

U zaseoku Zaselje, jutros su Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno.  

Petković je naveo da je o uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.

"Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze", naveo je Petković.

Odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićKurtiuzurpacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva