:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Februar 22, 2021   14:47

0

220

Petković: Od istorijske stope nezaposlenosti do prvog mesta u Evropi po rastu BDP-a

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji "Bolji život za sve", u organizaciji Međunarodnog odeljenja CK KP Kine, posvećenoj borbi protiv siromaštva, gde je ukazao na rezultate Srbije od istorijske stope nezaposlenosti do prvog mesta u Evropi po rastu BDP-a.

Petković je rekao da je Srbija te rezultate postigla zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, saopštila je informativna služba SNS.

On je posebno zahvalio kineskom narodu i rukovodstvu Kine koje je Srbiji pomoglo u najznačajnijem momentu borbe protiv virusa Kovid 19, zbog čega je Srbija druga u Evropi po procesu imunizacije.

Petković je istakao značaj strateškog partnerstva SNS i KP Kine, kao i najboljeg mogućeg odnosa Srbije i Kine, kao rezultat ličnog prijateljstva predsednika Vučića i predsednika Si Ðinpinga.

Petković je, kako se navodi, imao retku priliku da se kao član SNS obrati učesnicima konferencije koja je okupila 318 učesnika i 200 političkih partija iz celog sveta.

Konferencija se održava u kineskoj provinciji Sinkjang, a glavne teme razgovora odnosile su se na boljitak i očuvanje zdravlja, bezbednost, jedinstvo i solidarnost među etničkim grupama, kao i oslobođenje od siromaštva sa posebnim akcentom na iskustva Kine u tom domenu.

Petković je u obraćanju putem video linka čestitao Komunističkoj partiji i Kini na izuzetnim uspesima u projektu eliminacije siromaštva u godini velikog jubileja, 100 godina od osnivanja KP Kine.

Takođe, on je predstavio ekonomske uspehe Srbije i mere koje je naša zemlja preduzela da smanji posledice globalne pandemije virusa Kovid 19.

Izvor: Танјуг

Petkovićstopa nezaposlenostirast BDP-a
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva