:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Februar 22, 2021   14:47

0

26

Petković: Od istorijske stope nezaposlenosti do prvog mesta u Evropi po rastu BDP-a

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji "Bolji život za sve", u organizaciji Međunarodnog odeljenja CK KP Kine, posvećenoj borbi protiv siromaštva, gde je ukazao na rezultate Srbije od istorijske stope nezaposlenosti do prvog mesta u Evropi po rastu BDP-a.

Petković je rekao da je Srbija te rezultate postigla zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, saopštila je informativna služba SNS.

On je posebno zahvalio kineskom narodu i rukovodstvu Kine koje je Srbiji pomoglo u najznačajnijem momentu borbe protiv virusa Kovid 19, zbog čega je Srbija druga u Evropi po procesu imunizacije.

Petković je istakao značaj strateškog partnerstva SNS i KP Kine, kao i najboljeg mogućeg odnosa Srbije i Kine, kao rezultat ličnog prijateljstva predsednika Vučića i predsednika Si Ðinpinga.

Petković je, kako se navodi, imao retku priliku da se kao član SNS obrati učesnicima konferencije koja je okupila 318 učesnika i 200 političkih partija iz celog sveta.

Konferencija se održava u kineskoj provinciji Sinkjang, a glavne teme razgovora odnosile su se na boljitak i očuvanje zdravlja, bezbednost, jedinstvo i solidarnost među etničkim grupama, kao i oslobođenje od siromaštva sa posebnim akcentom na iskustva Kine u tom domenu.

Petković je u obraćanju putem video linka čestitao Komunističkoj partiji i Kini na izuzetnim uspesima u projektu eliminacije siromaštva u godini velikog jubileja, 100 godina od osnivanja KP Kine.

Takođe, on je predstavio ekonomske uspehe Srbije i mere koje je naša zemlja preduzela da smanji posledice globalne pandemije virusa Kovid 19.

Izvor: Танјуг

Petkovićstopa nezaposlenostirast BDP-a
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?