:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 20, 2019   23:23

0

275

Petković: Pobedom sačuvan srpski karakter severa KiM

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je ubedljivom pobedom Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije sačuvan srpski karakter severa KiM i obezbeđen kontinuitet politike Vlade Srbije.

"To nisu bili obični izbori. Sve vreme smo govorili i pozivali građane da izađu i glasaju za Srpsku listu jer je reč o jednoj vrsti referenduma i juče se glasalo ne samo za gardonačelnike već i za to da li će srpski narod ostati ili opstati na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković gostujući u emisiji „Pravac“ na televiziji Pink.

Nasuprot Srpskoj listi bila je Priština i prištinski kandidati, odnosno kandidati albanskih partija, pre svega Samoopredeljenja koje u svom programu insistira na stvaranju "Velike Albanije", kao i PDK, partije Hašima Tačija i Kadrija Veseljija koji gotovo svakoga dana upute neku ratno-huškačku izjavu prema Srbiji, Aleksandru Vučiću i srpskom narodu, ukazao je Petković.

"Kampanja za izbore je vođena u jezivoj atmosferi koju je stvarala i podgrevala Priština, kampanji zastrašivanja, pritisaka i ucena, sa ciljem da se oslabi pozicija Srpske liste i da eventualno kandidati albanskih partija što bolje prođu", rekao je Petković.

On je objasnio da je njima sever opsesija i da su oni tim izborima želeli da pokažu da su i po snazi i po broju sve prisutniji na severu KiM.

Petković je istakao da smo ubedljivom pobedom Srpske liste sačuvali srpski karakter severa KiM i obezbedili kontinuitet politike Vlade Srbije, te omogućili nastavak investicionog procesa.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićSrpska listaKiMKancelarija za KiMizborisever Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva