:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Septembar 30, 2021   16:50

0

117

Petković: Počinje ispunjavanje do sada postignutih sporazuma

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je da je delegacija Beograda zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odbranila slobodu kretanja i sačuvala mir i zahvalio se srpskom narodu na KIM koji je "pokazao odlučnost i istrajnost kada je bilo najvažnije".

Petković je na svom Tviteru, a nakon postignutog dogovora o deeskalaciji na severu KIM dodao i da danas počinje epoha ispunjavanja do sada postignutih sporazuma u Briselu i da je to realnost koju premijer privremenih institucija Aljbin Kurti što pre treba da prihvati.

Kako je pojasnio to se odnosi na sve sporazume, počevši od sporazuma o tablicama do onog koji se tiče Zajednice srpskih opština, što će, kako je najavio, biti tema prvog narednog sastanka u Briselu.

"Posle dva dana teških pregovora, postigli smo sporazum kojim smo zadovoljni! Zaštitili smo vozila sa oznakama srpskih gradova na KiM, više neće biti skidanja srpskih tablica niti agresivnog nametanja tablica sa statusnim oznakama od strane Prištine", rekao je Petković. 

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićKiMBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva