:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2022   20:35

0

104

Petković poručio Osmani: Bolje da pravite film o Džaferu Devi

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je večeras predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani povodom spota o "prirodnim lepotama i kulturno-istorijskom nasleđu" tzv. Kosova koji je objavila, da su većina spomenika prikazanih u snimku deo srpskog nasleđa na KiM i da nijedan video to ne može da promeni.

''Pronađite svoje Vjosa Osmani, nemojte da prisvajate od nekoga drugoga. Većina spomenika koje pominjete su deo srpskog nasleđa na Kosovu i Metohiji i nijedan video to ne može da promeni. Bolje napravite film o kući Džafera Deve, to je vaše nasleđe!'', poručio je Petković na Tviteru.

Osmani je prethovno danas na Tviteru objavila spot za koji je navela da prikazuje "prirodne lepote i kulturno-istorijsko nasleđe" Kosova.

U spotu koji traje jedan minut vide se i jezero Gazivode, most Devet Jugovića, Terzijski most kod Ðakovice, Šar planina, Tvrđava Novo Brdo na kojoj je istaknuta zastava tzv. Kosova.

''Kosovo u jednom minutu. Ovaj video je putovanje kroz neke od naših najlepših prirodnih lepota, kulturno-istorijsko nasleđe i naše živahne gradove“, napsiala je Osmani.

Izvor: T a n j u g

KiMPetkovićOsmani

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva