:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Mart 01, 2021   14:17

0

152

Petković: Potrebna masovnija imunizacija kako bi pobedili korona virus (video)

Na centralnom Kosmetu do sada je vakcinisano oko 2.300 ljudi, od toga 1.700 je primilo i drugu dozu vakcine. To je veliki broj ljudi, ali ne dovoljan, istakao je gostujući u Jutarnjem programu Vlada Petković, koordinator za imunizaciju protiv Kovida 19 za stanovništvo na centralnom Kosmetu.

On je napomenuo da je potrebno da se stanovništvo vakciniše u što većem broju, kako bi se zaštitili od korona virusa.

„Epidemiološka situacija se poslednjih dana pogoršava što je odraz našeg popuštanja u poštovanju mera. Moramo i ovom prilikom napomenuti da je poštovanje svih propisanih mera obaveza bez koje ne možemo zaustaviti epidemiju, a vakcinacija je osnovna mera kako bi se stalo na put zaražavanju i kako bi se došlo do zaustavljanja pandemije“, kazao je Petković i istakao da se, iako bolest traje dugo, već vidi svetlo na kraju tunela.

Petković ističe da vakcinacijom pokazujemo odgovornost prema svom zdravlju, ali i kompletnom društvu.

„Pozivam celokupno stanovništvo da se u što većem broju prijavi i primi vakcinu. Neophodno je da se svi, koji žele da prime vakcinu, prijave lično u domovima zdravlja ili putem telefona. Nakon toga u vrlo kratkom roku, od svega par dana, organizujemo odlazak do Kuršumlijskog Doma zdravlja, gde se naše stanovništvo sa centralnog dela Kosmeta vakciniše“, naglasio je Petković.

On je istakao da se odlazak do vakcinacionog punkta u Kuršumliji organizuje obavezno uz medicinsko osoblje Doma zdravlja i da narednih dana očekuje masovniju imunizaciju, na šta ovih dana pozivaju svi nadležni.

Izvor: RTV Gračanica

KiMCentralni Kosmetimunizacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva