:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Decembar 03, 2020   20:36

0

187

Petković: Predali KiM Albancima, a nekome drže lekcije

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je večeras da je Mlađan Đorđević poslednji koji ima pravo da govori o južnoj srpskoj pokrajini i nekome drži lekcije, jer je sa Borisom Tadićem i Draganom Đilasom, kako kaže, faktički predao Kosovo i Metohiju na tacni Albancima.

 

Petković je u saopštenju naveo da se Đorđević "hrani" mržnjom prema sopstvenoj državi i narodu i želi politički da profitira na temi Kosova i Metohije, kao i da treba da se zapita zašto ih narod neće.

Petković smatra i da princip "što gore po Srbiju to bolje po nas" mogu da imaju samo ljudi poput Đorđevića, kako dodaje, "savetnika tadašnjeg predsednika Tadića i kuma Dragana Đilasa".

"Oni koji su pregovore o Kosovu i Metohiji premestili iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju i u Međunarodnom sudu pravde pomogli Prištini da dobije potvrdu legalnosti separatizma, oni koji su pobegli iz Srbije u Rumuniju kada je lažna država Kosovo proglasila nezavisnost i koji su potpisali sijaset po Srbiju štetnih sporazuma instiralirajući granicu između Srba u centralnoj Srbiji i Srba na KiM, oni za koje je vrhunac patriotizma kada na rever okače značku strane bezbednosne službe, imaju sada obraza da nekome dele lekcije kako se brane nacionalni interesi", kaže Petković.

On ističe da dok je predsednik Aleksandar Vučić izborio 18 povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova i danonoćno bije diplomatske bitke da ispravi skupe greške Đorđevića i njegovih šefova i vrati bar deo onoga što su olako poklonili, "razni Đorđevići pod maskom kvazipatriotizma nastavljaju da rade direktno u korist Albanaca".

Petković ironično dodaje da su za svoje zasluge zaslužili bar spomenik u Prištini pored onog podignutog Klintonu, saopšteno je iz SNS.

Đorđević je na Tviteru izneo tvrdnju da je Vučić energetiku na severu Kosova i Metohije "predao Albancima" i da će se od 14. decembra na severu pokrajine ugasiti Elektromreža Srbije, a da će mrežu preuzeti preduzeće iz Prištine.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićKiMMlađan Đorđević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva