:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 26, 2022   12:54

0

183

Petković: Predsednik Vučić će se u najhitnijem roku odazvati pozivu Srpske liste

Predsednik Vučić je učinio sve i čini sve kroz diplomatske kanale da dođe do dogovora po pitanju registarskih tablica, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković je izjavio i da smo videli da "Kurti odbija da razgovara po pitanju tablica i predsednik Vučić je više puta rekao da se nismo ni milimetar pomerili po pitanju tablica".

"KM tablice koje izdaje Republika Srbije su legalne i legitimne tablice koje koristi srpski narod na severu KiM. Naš narod se oseća građanima Republike Srbije i oni imaju apsolutno pravo da koriste KM tablice i to nije u suprotnosti sa sporazumima. Ono što je u suprotnosti sa sporazumom jeste odluka Kurtija da godinu dana pre roka ukine neutralne statusne tablice i sada kroz SMS poruke i video spotove želi da natera Srbe na nešto što je neleganlo i što niko neće", rekao je Petković okupljenim novinarima u Pasjanu. 

Petković ističe da je "najbolji pokazatelj bilansa njihove kampanje činjenica da je samo dvoje Srba preregistrovalo svoje automobile od ukupno 9.000 vozila sa KM tablicama.

"To jasno pokazuje šta Srbi na severu KiM misle o toj jednostranoj odluci Kurtija".

Na pitanje da prokomentariše apel Srpske liste upućen predsedniku Vučiću, Petković je naveo da to govori o svoj ozbiljnosti situacije.

"S obzirom da se približava rok koji je propisao Aljbin Kurti, naš narod pogotovo na severu KIM, potpuno je svestan pre svega namere Kurtija da izazove krizu u južnoj srpskoj pokrajini, dok s druge strane predsednik Vučić danonoćno radi da reši brojne probleme i sačuva mir na KiM i više je nego svestan svega šta može da se desi upravo zbog jednostranih odluka Kurtija i svakako će se u najhitnijem roku predsednik odazvati tom pozivu koji je stigao od Srpske liste".

Izvor: Kosovo Onlajn

Petar PetkovićSrpska listaAleksandar VučićKM tablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva