:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2022   16:12

0

144

Petković: Presuda Nikoli Nedeljkoviću odraz želje Aljbina Kurtija da utamničenog drži srpskog mladića

Drakonska kazna od osam meseci zatvora koju je prištinsko pravosuđe danas izreklo čestitom mladiću Nikoli Nedeljkoviću (20) primer je žestoke mržnje prema svemu srpskom i opsesivne želje Aljbina Kurtija da utamničenog drži mladića od 20 godina samo zato što nosi srpsko ime i prezime, navodi direktor Kancelarija za KiM Petar Petković u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Kancelarije za KiM.

"Nikola je osuđen bez ijednog jedinog materijalnog dokaza, a na osnovu iskaza lažnih svedoka, samo zato što je želeo da obeleži Vidovdan i ponese srpsku trobojku. Iako je Priština pokušavala da natera Nikolu da prizna navodnu krivicu u zamenu za blažu kaznu, Nikola ni u jednom trenutku nije poklekao, jer se držao jedino ispravnog stava da to što se slikao sa svojom srpskom zastavom nikada ne može biti krivično delo, već naprotiv, pitanje je ponosa i rodoljublja", navodi se u saopštenju.

Petković je ocenio da je "Nikoli namerno izrečena kazna od osam meseci zatvora, da bi ga Priština držala u zatvoru sve do početaka naredne godine, iako je reč o potpuno nevinom mladiću. Ova današnja skandalozna presuda slika je i prilika pravosuđa u Prištini, čija je jedina funkcija pritisak i iživljavanje nad Srbima".

"O ovoj sramnoj presudi obavestio sam i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka zahtevajući da se Prištini pošalje jasna poruka da je ovakvo pravno iživljavanje nad jednim mladićem, studentom, humanitarcem nedopustivo i da se Nikola odmah pusti na slobodu", naveo je Petković.

Petković je ukazao da su članovi Nebojšine porodica - dve sestre, otac i majka snažno potreseni ovakvom presudom, u šta se uverio i kroz razgovorom sa njima odmah nakon izricanja presude.

"Preneo sam im da će Kancelarija za KiM nastaviti da pruža punu pravnu podršku kako Nikoli, tako i njima u svakom pogledu i da nećemo stati dok se Nikola ne vrati bezbedno u njihov zagrljaj", zaključio je Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje; Foto: T a n j u g

KiMpresudaKancelarija za KiMPetkovićNebojša Nedeljković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva