:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Januar 26, 2021   14:35

0

63

Petković: Pridike Đorđevića o odbrani KiM vrhunac beščašća

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je danas da su pridike predsednika pokreta "Oslobođenje" Mlađana Đorđevića o odbrani Kosova i Metohije “vrhunac beščašća” ističući da srpski narod na KiM “najbolje zna i oseća” da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić devet godina iskreno bori za srpske interese i ostanak i opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini.

 

Reagujući na izjavu Đorđevića o politici aktuelne vlasti i predsednika Srbije prema KiM, Petković je naveo da srpski narod zna ko se devet godina bori da ispravi greške koje su, kako kaže, Đorđević i “njegovi šefovi” - Dragan Đilas, Boris Tadić, Borko Stefanović i Vuk Jeremić, “ostavili Srbiji u amanet”.

“Zbog toga ih je narod na izborima 2012. godine, svega nekoliko meseci nakon potpisivanja sedmog po redu štetnog sporazuma u Briselu sa Prištinom, poslao na smetlište političkog života, a Vučić i danas na Kosmetu uživa podršku 90 odsto Srba”, naveo je Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Dodaje da su Srbi sa KiM zapamtili da Đorđeviću, Tadiću i Đilasu mogu da zahvale što je, kako navodi, na Jarinju postavljena granica “između Srba i Srba” i što je rešavanje pitanja KiM izmešteno iz UN, gde je Srbija imala većinu, i predato u ruke Evropskoj uniji.

Kako kaže, svi se dobro sećaju i “nokauta” koji je zahvaljujući njima naša država pretrpela pred Međunarodnim sudom pravde.

“Gde je za to vreme bio Mlađan Đorđević? Da li je možda brojao sekunde reklamnog prostora za svog šefa Dragana Đilasa, kao osnivač njegove Dajrekt medije, dok je takozvano Kosovo zaokruživalo svoju nezavisnost”, upitao je Petković.

Ocenio je da je sa takve pozicije, držati nekome pridike o odbrani KiM “vrhunac beščašća”, ali da nema časti kod onih kojima KiM, kako ističe, služi kao “moneta za potkusurivanje”.

“Mi svoj račun položemo narodu na Kosovu i Metohiji, a poverenje koje nam punih devet godina pružaju za nas je jedini putokaz”, zaključio je Petković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva