:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 18, 2021   18:05

0

135

Petković: Prištinu ne zanima normalizacija odnosa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je danas da je Priština, najavom da će uvesti nove mere protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, pokazala da je ne zanima normalizacija odnosa.

Petković je u objavi na Tviteru ukazao na to da Priština tim potezom krši sporazum Cefta i potkopava Briselski sporazum.

"Nakon odbijanja Prištine da učestvuje u konstruktivnom dijalogu u Briselu, dolazi do novih jednostranih poteza Aljbina Krtija, čiji saradnici najavljuju novu blokadu za srpske proizvode. Ovim krše sporazum Cefta, potkopavaju Briselski sporazum i pokazuju da ih normalizacija ne zanima", napisao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naveo da, dok se Beograd zalaže za inicijativu "Otvoreni Balkan", Priština postavlja nove barijere i blokade i da je to "njihovo pravo lice".

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine u vladi privremenih prištinskih institucija, Rozeta Hajdari, najavila je ranije danas mogućnost uvođenja mera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, zbog "zaštite lokalnih proizvođača od uvoza".

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićCEFTAAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva