:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 27, 2023   16:10

0

119

Petković: Proces militarizacije KBS, koja baštini tradicije zločinačke „OVK“, najveća je pretnja stabilnosti Zapadnog Balkana

Proslava dana takozvanih „Kosovskih bezbednosnih snaga“ je ništa drugo do praznik velikoalbanskog šovinizma i promocija ideje monoetničkog samoproglašenog „Kosova“, a glavni afirmator takve ideologije Aljbin Kurti nije se trudio ni da prikrije tu činjenicu, ističe direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

,,Postrojavanje paravojske, na koju Priština po Rezoluciji 1244 nema pravo, uz obeležja terorističke „OVK“ i zastave takozvane „velike Albanije“, jeste najotvorenija pretnja državama ovoga regiona prema kojima Kurti i velikoalbanski šovinisti ispoljavaju teritorijalne pretenzije", upozorava Petković. 

On podvlači da Beograd godinama  upozorava da je proces militarizacije KBS najveća pretnja miru i stabilnosti Zapadnog Balkana, koju je  današnja falangistička smotra veoma jasno potvrdila. 

,,Formacija koja baštini tradicije zločinačke i terorističke „OVK“ i sama je ista po prirodi i ciljevima, a svako ko to ne primećuje biće i sam odgovoran za svo zlo koje može da proistekne iz Kurtijevog militantnog delovanja. 

Kurti je, označivši jasno da je KBS naslednik OVK, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nedvosmisleno zapretio novim zločinima i pogromima, i tu pretnju Srbija veoma ozbiljno shvata.

Stoga, najoštrije osuđujemo svaki vid podrške dela međunarodne zajednice ovoj ilegalnoj paravojnoj organizaciji čija se doktrina može svesti na uništenje svih onih koji se protive realizaciji fašističkog koncepta „velike Albanije“", poručuje Petković.

Izvor: Saopštenje / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva