:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 03, 2020   12:50

0

182

Petković sa ambasadorom Grčke o toku dijaloga Beograda i Prištine, ZSO...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Diakofotakisom.

Petković je ambasadora Grčke upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da naša strana čvrsto i nepokolebljivo insistira na sprovođenju svih do sada postignutih sporazuma. 

Formiranje Zajednice srpskih opština je, prema njegovim rečima, bezuslovna obaveza Prištine, i nema nikakve veze sa bilo čijim očekivanjima od konačnog ishoda dijaloga o normalizaciji odnosa. 

Petković je objasnio da pronalaženjem izgovora za neispunjavanje preuzetih obaveza Priština potkopava same temelje dijaloga i ideju da je nesuglasice moguće rešavati mirnim i političkim sredstvima.

Petković je još jednom zahvalio Grčkoj na tome što ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, konstatujući da je dosledna podrška Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije dodatno ojačala tradicionalno prijateljske i bratske odnose naših država i naroda.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetkovićGrčkadijalog Beograda i PrištineZSODirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Diakofotakis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva