:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Maj 19, 2022   13:38

0

113

Petković sa ambasadorom Turske o dijalogu Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem o dijalogu Beograda i Prištine.

Priština, kako je upozorio Petković, i dalje nastoji da oteža i opstruira sve napore u sprovođenju dijaloga, što jasno potvrđuje činjenica da je i ovoga puta prištinska delagacija odbila da razgovara o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i ostalim suštinskim pitanjima, čija bi rešenja omogućila normalizaciju odnosa na KiM.

Pored toga, prištinska strana kontinuirano krši dogovore u oblastima energetike, sporazume o registarskim tablicama, a ne postoji ni saradnja po pitanju nestalih lica, podvukao je Petković.

Petković je podsetio da Beograd dosledno pokazuje posvećenost i konstruktivnost u razgovorima sa Prištinom, jer je sproveo sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok je Priština, pored stalnog kršenja sporazuma iz Brisela, protivpravnom odlukom da podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope, prekršila i Vašingtonski sporazum.

Beograd je, prema rečima direktora Kancelarije za KiM, suštinski zainteresovan za očuvanje mira i stabilnosti u pokrajini i na Zapadnom Balkanu i zato je važno odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti destabilizaciju regiona i nove konfrontacije.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetkovićHami Aksoj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva