:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 03, 2020   14:43

0

213

Petković sa Bocan Harčenkom: Za Srbiju, podrška Rusije u SB UN po pitanju KiM od izuzetne važnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa  ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

 

Petković je ruskog ambasadora informisao o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i sa činjenicom da je u proteklom periodu bilo učestalijih napada na Srbe i njihovu imovinu u sredinama južno od  Ibra.

Petković je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti podrška koju joj Ruska Federacija po pitanju Kosova i Metohije pruža u Savetu bezbednosti UN, i izrazio očekivanje da će tako i ostati. 

Prema njegovim rečima, tradicionalno prijateljstvo naših naroda i država je u proteklim godinama dodatno učvršćeno zajedničkom borbom za poštovanje međunarodnog prava i činjenicom da  predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju odnos poverenja i suštinskog razumevanja. 

Petković je sagovornika informisao i o dijalogu Beograda i Prištine, istakavši da će Beograd nastaviti da u svakoj prilici insistira na sprovođenju dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština, koja je, kako je podsetio, od vitalnog značaja za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most, saopštenje

PetkovićBocan HarčenkoKiMSB UNRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva