:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 03, 2020   14:43

0

94

Petković sa Bocan Harčenkom: Za Srbiju, podrška Rusije u SB UN po pitanju KiM od izuzetne važnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa  ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

 

Petković je ruskog ambasadora informisao o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i sa činjenicom da je u proteklom periodu bilo učestalijih napada na Srbe i njihovu imovinu u sredinama južno od  Ibra.

Petković je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti podrška koju joj Ruska Federacija po pitanju Kosova i Metohije pruža u Savetu bezbednosti UN, i izrazio očekivanje da će tako i ostati. 

Prema njegovim rečima, tradicionalno prijateljstvo naših naroda i država je u proteklim godinama dodatno učvršćeno zajedničkom borbom za poštovanje međunarodnog prava i činjenicom da  predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju odnos poverenja i suštinskog razumevanja. 

Petković je sagovornika informisao i o dijalogu Beograda i Prištine, istakavši da će Beograd nastaviti da u svakoj prilici insistira na sprovođenju dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština, koja je, kako je podsetio, od vitalnog značaja za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most, saopštenje

PetkovićBocan HarčenkoKiMSB UNRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?