:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 11, 2021   14:36

0

130

Petković sa direktorom ABS-a o bezbednosti u saobraćaju u srpskim sredinama na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se danas sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem s kojim je razgovarao na koji način bi dve institucije mogle zajednički da rade sa žiteljima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u vezi sa podizanjem svesti o bezbednosti u saobraćaju.

Posebna pažnja stavljena je na bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Dogovoreno je da svi đaci prvaci i deca predškolskog uzrasta u srpskim sredinama u pokrajini dobiju besplatne primerke edukativne knjige i bojanke „Pažljivko“ koju je pripremila Agencija za bezbednost saobraćaja s ciljem podizanja svesti najmlađih o važnosti odgovornog i sigurnog ponašanja u saobraćaju. 

U narednom periodu, u planu je i da se održi više tribina, radionica i edukativnih predstava koje već godinama realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja, a koje će biti prikazane najmlađim žiteljima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. 

Tokom sastanka, Petković i Pešić su razgovarali i o tome da sve porodilje na teritoriji Kosova i Metohije po izlasku iz porodilišta na poklon dobiju dečje autosedište da bi se i na taj način dodatno osigurala bezbednost naših najmlađih i majkama pružila neophodna podrška. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zahvalio je direktoru  Agencije za bezbednost saobraćaja Dušku Pešiću na lepoj i korisnoj inicijativi da se sprovedu ovakve edukativne akcije i poručio da će Kancelarija i on lično uvek podržati takve ideje.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetkovićAgencija za bezbednost u saobraćajuPešić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva