:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Novembar 26, 2020   17:53

0

250

Petković sa Lahdevirtom o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Republike Finske u Republici Srbiji Kimom Lahdevirtom.

Petković je Lahdevirta upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i položajem srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini, sa posebnim osvrtom  na niz provokacija usmerenih protiv srpskog stanovništva, koje su se poslednjih dana desile u centralnom delu Kosova i Metohije, što pokazuje da je bezbednost Srba u pokrajini ugrožena.

Petković je, takođe, konstatovao da Priština nastavlja sa kontinuiranom praksom protivpravnog zabranjivanja ulaska u pokrajinu zvaničnicima iz Beograda, što predstavlja najflagrantnije kršenje sporazuma kojima se reguliše sloboda kretanja. Posebno je nedopustiva poslednja izjava koja je došla iz Prištine, kojom se poručuje da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo i Metohiju, naglasio je Petković.

Beograd će i dalje biti opredeljen za dijalog kao jedino sredstvo za normalizaciju prilika u regionu i mirno, političko rešavanje svih otvorenih pitanja, ali će isto tako nastaviti odlučno da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština, sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima, što je obaveza koju  Priština odbija da ispuni punih sedam i po godina, zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićKancelarija za KiMFinska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva