:

:

TV Most

clock

Januar 29, 2021   13:22

0

153

Petković: Sa vakcinom pobeđuje Srbija, pobeđuje naša privreda, naša ekonomija

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković zajedno sa predstavnicima Srpske liste, gradonačelnicima i zamenicima gradonačelnika opština na severu KiM primili su danas u Raški vakcinu protiv koronavirusa.

 

„Danas sam sa našim narodom sa Kosova i Metohije, političkim predstavnicima i predstavnicima Srpske liste primio kinesku vakcinu protiv koronavirusa i time pokazao odgovornost i prema vlastitom životu i svojoj porodici ali i prema državi Srbiji. Vakcina je jedini način da pobedimo koronavirus. Sa vakcinom pobeđuje Srbija, pobeđuje naša privreda, naša ekonomija“, rekao je Petković.

On je naglasio da je od izuzetne važnosti da „naš narod sa Kosova i Metohije primi vakcine i svako ko želi, to svoje pravo može da iskoristi u Raški, Bujanovcu i Kuršumliji“.

„Svaki građanin Srbije sa prostora Kosova i Metohoje može da se vakciniše. Država Srbija je obezbedila vakcine za sve. Mala Srbija je uspela da, onda kada se u svetu veliki bore za vakcine, obezbedi vakcine. Srbija je danas druga zemlja u Evropi po broju vakcinisanih osoba. To vam govori da je država Srbija danas jaka i zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i našim prijateljima u mogućnosti smo da obezbedimo više vrsta vakcina kako bi imunizacija bila na što većem nivou“, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ukazao je da u momentu kada pojedinci u Prištini žele „vakcine da stave na lomače“ i pokušavaju da hapse lekare u srpskim sredinama, država se trudi da učini sve kako bi svi koji žele bili vakcinisani.

„Proces vakcinacije našeg naroda sa Kosova i Metohije traje već nekoliko nedelja. Onda kada su vakcinisani najstariji i mi smo se odlučili da damo primer i pokažemo odgovornost jer samo vakcinom možemo da pobedimo koronavirus. A tada pobeđuje Srbija, tada pobeđuje budućnost“, poručio je Petković.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je takođe danas primio vakcinu protiv koronavirusa rekao je da dugujemo zahvalnost lekarima i svim zdravstvenim radnicima koji, kako je rekao, nesebično žrtvujući sebe stoje u prvom redu u borbi protiv ovog  virusa.

„Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću koji je svima nama, i severno i južno od reke Ibar, i Srbima, i Gorancima i Bošnjacima, Egipćanima, Romima i Albancima obezbedio da primimo vakcinu.  Vakcina je obezbeđena za sve one koji žele da je prime. Dovoljno je da se prijave a lokalna samouprava će obezbediti čak i prevoz do prvog punkta za vakcinaciju“, rekao je Rakić.

On je pozvao sve građane da se vakcinišu jer „štiteći sebe štitimo i svoje najmilije i najbliže“.

Izvor: TV Most

KiMKancelarija za KiMRakićkoronavirusvakcinacijaPetar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva