:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2021   19:07

0

113

Petković: SDS da se okane priče o Kosovu i Metohiji

Član GO SNS Petar Petković poručio je Socijaldemokratskoj stranci da se okane priče o Kosovu i Metohiji i "suludih napada" na predsednika Vučića, koji je, kako kaže, jednom za svagda stao na put Tadićevoj politici urušavanja i uništavanja Srbije.

"Umesto što laže i obmanjuje javnost SDS bi trebalo da se suoči sa katastrofalnim bilansom vladavine Borisa Tadića i svim porazima za koje je odgovoran", poručuje Petković, a navodi se u saopštenju SNS.

Petković kaže i da su Tadićevi ljudi između Srbije i Kosova i Metohije postavljali de fakto granične linije i instalirali prištinske carinike između Srba i Srba dok je on pričao o "crvenim linijama".

"Umesto što duva u jedra stranim ambasadorima, i saučestvuje neosnovanim napadima na sopstvenu državu, Tadić bi trebalo da zna da je vreme kada su klijenti tuđih ambasada vladali Srbijom odavno prošlo, i da ništa neće postići dodvoravanjem stranim centrima moći", naveo je Petković.

O katastrofi koju je Tadić Srbiji prouzrokovao boreći se tobože za Kosovo i Metohiju, a zapravo "uzmičići i na političkom i na diplomatskom planu", pisaće se istorijske monografije, zaključio je Petković.

Socijaldemokratska stranka je danas na svom zvaničnom sajtu objavila da je nakon izjašnjavanja Izraela o priznanju Kosova jasno da je "Vučić u Vašingtonu potpisao akt implicitnog priznanja nezavisnosti Kosova i lično učestvovao u potpisivanju sporazuma koji se odnosi i na njegovo eksplicitno priznavanje", te da režim treba da "ponese odgovornost i za celokupnu kosovsku politiku u poslednjih skoro deset godina".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva