:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 20, 2021   11:44

0

113

Petković: Sofronijević je ranjen na pragu svoje kuće zbog svog imena i prezimena

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obišao je danas Srećka Sofronijevića iz Zvečana, ranjenog prošle nedelje u Zvečanu, prilikom upada jedinica Rosu na sever Kosova.

Petković je istakao da je metak koji je Srećko primio bio namenjen čitavom srpskom narodu na severu Kosova i Metohije.

“Metak koji je primio Srećko Sofronijević  je bio namenjen čitavom srpskom narodu na severu KiM, i zato s pravom mogu da kažem da je Sofronijević simbol stradanja srpskog naroda od svog terora koji doživljava od strane Prištine i Aljbina Kurtija. Ono što je poseban utisak jesu i reči Srećka Sofronijevića da njega ne bole njegove rane, već da ga boli teror koji se svakodnevno od strane Prištine vrši nad našim narodom, kako južno tako i severno od Ibra. Srećko Sofronijević je hrabar čovek, otac dvoje dece i pogođen je ispred svoje kuće u Rudaru, samo zbog toga što nosi srpsko ime i prezime”, rekao je Petković.

Naveo je da je Sofronijević domaćin čovek, da mu nije žao što je ranjen, ali da mu je teško što nije sada sa svojom porodicom.

Petković je Sofronijeviću preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića koji se svakodnevno interesuje za Srećkovo zdravstveno stanje.

“Ono što želim ovom prilikom da poručim je da se dobro zagleda u rane Serćka Sofronijevića i onaj deo međunarodne zajednice koji je podržao Aljbina Kurija u njegovoj suludoj nameri da osvaja sever i vrši teror i puca na Srbe na severu KiM. Ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi. Junačke rane Srećka Sofronijevića govore o tome koliko je srpski narod žrtva na KiM, ali govore i o tome koliko je odlučan naš narod na KiM da pobedi život”, istakao je Petković.

Direktor Urgentnog centra u Beogradu Marko Ercergovac rekao je da je Sofronijević u stabilnom stanju.

"Nadamo se da će u skorije vreme da se vrati svojoj kući i nastavi sa rehabilitacijom. Nema komplikacije koje bi bile vitalne, a vreme će pokazati njegov pun oporavak", rekao je Ercegovac novinarima.

Sofronijević je nakon ranjavanja iz vatrenog oružja u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica. Nakon zbrinjavanja rana u KBC Kosovska Mitrovica, Sofronijević je prebačen u Beograd na dalje lečenje u Univerzitetsko kliničko bolnički centar Srbije (UKCS).

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva