:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 19, 2021   11:39

0

109

Petković: Srbija nikome ne preti, ali će uvek jasno i glasno zaštititi svoje nacionalne interese

Histerični napadi albanskih političara na predsednika Srbije Aleksandra Vučića jedini su odgovor na politiku mira i kompromisa koju vode država Srbija i njen lider, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

Petković je naglasio da je predsednik Vučić poslao jasnu i jedinu tačnu poruku da su Kosovo i Metohija neotuđivi i sastavni deo naše države, a 17. mart nazvao pravim imenom – pogromom. To je realnost koju političari u Prištini itekako dobro znaju i istina koju nećemo prećutkivati.

"Jasna je, međutim, njihova nervoza jer projekat takozvane nezavisnosti i nasilne secesije danas ne priznaje više od polovine članica Ujedinjenih nacija, ni više od polovine čovečanstva, kao ni sve članice Evropske unije", naveo je Petković.

Prema njegovom mišljenju očekivana je esktremistička retorika političara iz Prištine kojom govore o predsedniku Vučiću jer od njega nikada neće dobiti „puzajuće priznanje Kosova“.

"Shvatam da to danas smeta nežnim ušima političara iz Prištine jer su od bivše vlasti u Srbiji koju je narod poslao u opoziciju navikli isključivo na podaničku politiku i političare kojima su zahvaljivali za podršku nasilnoj secesiji", istakao je Petković. 

On je mišljenja da ukoliko političari u Prištini "što pre shvate da sa Vučićem na takav način ne mogu da razgovaraju niti mu se tako obraćaju, to će njima biti lakše".

"Srbija je opredeljena dijalogu i mirnom rešavanju svih otvorenih sporova, a poruke mržnje tome ne doprinose", naveo je Petković.

"Srbija nikome ne preti i vodi politiku dijaloga i kompropisa, ali će uvek jasno i glasno zaštititi svoje nacionalne interese i bez ustezanja podsećati na sve zločine počinjenje nad našim narodom", zaključio je Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetkovićVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva