:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Februar 28, 2021   11:48

0

116

Petković: Stubla pokazala da albanski političari neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu

Albanci su punopravni građani Srbije i uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima, i tu činjenicu nemoguće je poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, a izgovore za nestručnost, korumpiranost i neefikasnost albanske političke elite na Kosovu i Metohiji nemoguće je tražiti u drugome, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković u saopštenju kaže da državni predstavnici Republike Srbije, za razliku od albanskih političara u Prištini, dosledno ukazuju na neophodnost saradnje dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu, i naša politika je i na reči i na delu politika pružene ruke i pomirenja.

“Meljiza Haradinaj Stubla je još jednom pokazala da su albanski političari ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje. Kada kaže da je za Srbe samo mrtav Albanac dobar Albanac, ona zapravo autoprojekcijom u sećanje priziva odnos albanskih ekstremista prema Srbima, jer politika etničke supremacije i fizičkog uništenja drugih naroda je plod fašističke velikoalbanske ideologije koja živi od Drugog svetskog rata do danas”, kaže Petković.

Kod Srba, kako navodi, ta vrsta neprijateljstva i mržnje prema Albancima ne postoji, i podseća gospođu Haradinaj Stubla da nije Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su rat započeli teroristi i ekstremisti UČK i njihovi politički inspiratori, i kao što su tada potpalili plamen sukoba, tako ga i danas održavaju u životu.

“Gospođa Haradinaj Stubla ne treba da razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji traži u Srbima, jer koren te mržnje je u njenoj glavi i duši, i nema nikakve veze ni sa Aleksandrom Vučićem, niti sa time kako se Srbija ophodi prema svojim građanima albanske nacionalnosti. Ne želim da poverujem da gospođa Haradinaj Stubla intimno veruje u nonsense koje izgovara, ali bez obzira šta o tome intimno misli, posledice njenih neodgovornih i šovinističkih istupa su jednako štetne i opasne”, navodi Petković u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva