:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Avgust 23, 2021   15:23

0

293

Petković: U centru Kosovske Kamenice napadnut dvanaestogodišnji dečak

Dvanaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti Mihajlo S. napadnut je danas oko 14 sati u centru Kosovske Kamenice. Njega je, bez ikakvog povoda, napala grupa starijih Albanaca i nanela mu povrede po licu, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

Prema navodima, dečak, inače učenik petog razreda osnovne škole “Desanka Maksimović”, je hospitalizovan u bolnici u Kosovskoj Kamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je ogroman stres.  

Foto: twitter/Petković

Prema rečima njegovog oca sa kojim je razgovarao Petković, dečak je išao u prodavnicu  što čini svakoga dana, međutim po povratku ga je napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenjog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu. 

"Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Kosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine koja politikom nekažnjavanja idu na ruku izgrednicima", naveo je Petković. 

Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju? 

"Nažalost, antistrpsko raspoloženje i uzavrela retorika koju svakoga dana slušamo iz Prištine generiše i stimuliše ovakve napade prema Srbima. Zbog toga još jednom tražimo i ovim putem, a zatražićemo i zvanično da se poveća bezbednost u srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije, a da međunarodne organizacije na KiM izvrše snažan pritisak na vlasti u Prištini da prekinu sa politikom nekažnjavanja i najoštrije sankcionišu počinice", zaključio je Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMPetkovićnapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva