:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2022   15:30

0

173

Petković u Leposaviću i selu Kutnje u poseti porodicama

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je u Leposaviću posetio porodicu Milojević, a u selo Kutnje porodice Trboljevac i Lakićević.

Porodici Milojević je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prema poslednjem konkursu za razvoj preduzetništva, odobrila sredstva  za kupovinu mašine kanterice za drvoprerađevačku delatnost, sa ciljem osnaživanja i širenja proizvodnje prodične firme D.o.o. „Fer“ koja je bavi proizvodnjom nameštaja od pločastog materijala.

U selu Kutnje Petković je obišao porodicu Trboljevac koja se bavi pekarskom proizvodnjom. Pekara D.oo „Heljdino zrno“ proizvodi pekarske proizvode i testeninu. Prema poslednjem konkursu Kancelarije za osnaživanje prerađivačkih delatnosti,  Danica Trboljevac dobila je opremu za proizvodnju integralnog hleba, peciva i kolača od heljdinog brašna.

"Zajedno sa mojom devetočlanom porodicom ulažemo napore da podignemo kapacitete naše pekare "Heljdino zrno" i da ostvarimo uslove za egzistenciju. radimo od 2019. godine ali smo tek od ove godine nakon podrške od strane kancelarije za KiM uspel da ostvarimo neke planove,, pre svega zaposlili smo pet radnika, proširili smo asortiman proizvoda i proširili tržište na severu KiM. Zahvaljujem se Kancelariji za KiM i našoj opštini na podršci i razumevanju", rekla je Danica Trbojevac

U selu Kutnje Petković je obišao i porodicu Lakićević.

Direktor Kancelarije za KiM je obišao  porodične podrume  vinarije Lakićević koja se bavi organskom proizvodnjom grožđa i proizvodnjom vina vrhunskog kvaliteta.

.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva