:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Februar 06, 2021   21:08

0

169

Petković: U svoje pretnje ni sam Haradinaj više ne veruje

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras, povodom novih najava i uslovljavanja Lidera Aijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuša Haradinaja o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, da izgleda da u svoje pretnje ni sam Haradinaj više ne veruje i da se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Petković je naveo da postoje projekti koji su osuđeni na propast i pre nego što njihova realizacija i formalno započne. Takav je i san Ramuša Haradinaja da se Beograd natera da prizna takozvano Kosovo, kao i stara snoviđenja o stvaranju projekta "Velike Albanije". 

"Pre svega nekoliko dana, Haradinaj je uslovljavao NATO i EU da će praviti "Veliku Albaniju" ako ne dobiju punopravno članstvo za tri godine, sada kaže da će se ujediniti ako Aleksandar Vučić ne prizna takozvano Kosovo... Šta je sledeće? Hoće li Haradinaj pretiti ujedinjenjem s Albanijom ako im partneri u EU i SAD ne obezbede vakcinu protiv Kovida?", saopštio je Petković.

Izgleda da u svoje pretnje ni sam Haradinaj više ne veruje i da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, kaže Petković i dodaje da je on veoma dobro svestan da je pritisak na predsednika Srbije Aleksandara Vučića uzaludan kada je reč o nečijim željama za priznanjem tzv. Kosova.

"Stoga najnovije pretnje i uslovljavanja da Srbija prizna lažnu državu imaju za cilj da Haradinaju obezbede eventualno još neki dodatni glas ekstremnog biračkog tela na izborima i zamaskiraju nedostatak realne politike", ističe direktor Kancelarije za KiM. 

On je naglasio da je jasno da je predsednik Vučić trn u oku mnogima zbog odbrane srpskih interesa i ekonomskih rezultata, priznanja u oblasti zdravstva, pa bi preko njegovog imena da se politički reafirmišu i podignu sebi rejting. 

"Srbija, kao ozbiljna i međunarodno priznata država, nastaviće da se zalaže za politiku dijaloga i kompromisa, ali neće dozvoliti da neko sa njom razgovara jezikom ucena i pretnji, kao poslednjem pribežištu neostvarivog ekstremizma", zaključuje Petković.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićKAncelarija za KiMVelika AlbanijaRamuš Haradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva