:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Jul 13, 2021   12:53

0

158

Petković: Učestali napadi dokaz da u Prištini ne postoji volja da se raseljeni Srbi vrate na KiM

Juče oko 15 časova u selu Dolac kod Klinne napadnut je šezdesetsedmogodišnji Srbin Ranko Bacić, interno raseljen a koji je došao da obiđe svoje imanje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je istakao da su učestali napadi na Srbe dokaz da u Prištini ne postoji volja da se raseljeni Srbi vrate na Kosovo i Metohiju.

„Ranko je napala grupa Albanaca, koji su mu naneli telesne povrede. On se sada nalazi u bolnici u Peći i to govor kako danas žive Srbi na Kosovu i Metohiji. Slučajevi Dragice Gašić i Ranka Bacića, koji je stradao samo zato što je Srbin, pokazuju da ne postoji politička volja u Prištini da se Srbi vrate i žive na svojim imanjima, u svojim kućama koje su većim deom uzurpirane“, kazao je Petković i apelovao na međunarodnu zajednicu i one koji su to dužni da osiguraju bezbednost našem narodu na KiM i da se bolje pozabave svojim poslom i pojačaju patrole u srpskim sredinama, kako bi se sprečili incidenti.

Petković je podsetio da su od početka ove godine zabeležena 73 incidenta na Kosovu i Metohiji.

„Broj incidenata na Kosovu i Metohiji samo u prvih šest meseci isti je kao broj u toku cele prošle godine što nam govori da su ti incidenti rezultat agresivne retorike koja dolazi iz Prištine. Ukolilko ne krenemo da poštujemo jedni druge, ukoliko ne stanemo sa tim teškim rečima mi ćemo i dalje imati incidente i napade. Umesto toga treba da se okrenemo dijalogu i razgovorima u Briselu“, kazao je Petković i dodao da je to rekao i u Briselu albanskom timu i Besljimiju koji mu je odgovorio da on ne želi da ga sluša. Petković je naglasio da ako živimo jedni pored drugih moramo da se poštujemo i da je pomirenje neophodno kako bismo mogli da krenemo dalje u pravcu normalizacije odnosa.

Izvor: RTV Gračanica

KiMPetkovićnapadi na SrbepovratniciKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva