:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2021   15:53

0

122

Petković: Uz Todosijevića stala cela država

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je danas da su uz Ivana Todosijevića, predsednika opštine Zvečan koji je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, stala država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić, Srpska lista i srpski narod.

Kako je rekao za tv Pink, međunarodni zvaničnici, EU i druge strane diplomate obavešteni su da se tom presudom podižu tenzije na KiM i da se zna kakve će biti konsekvence i posledice te "političke presude".

Kako je rekao, njegov advokat će iskoristiti mogućnost vanrednog pravnog leka pred najvišim pravnim instancama tzv. Kosova, a da će u zavisnosti od toga zavisiti učešće Srpske liste na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.

"Vladavine prava na prostoru Kosova i Metohije gotovo i da nema i sama presuda Ivanu Todosijeviću je pokazala da prištinsko pravosuđe isključivo služi kao instrument za obračun prištinskih vlasti protiv Srba. Namera Prištine je bila da presudom Ivanu Todosijeviću ućutka ceo srpski narod na prostoru KiM, a to je jedna tendencija koja postoji sada u celom regionu", zaključio je Petković.

Izvor: Танјуг

KiMKancelarija za KiMPetkovićTodosijević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva