:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2021   20:08

0

164

Petković: Vreme je da fon Kramon prestane lažno da se predstavlja

"Neskrivena albanska lobistkinja Viola fon Kramon pokušala je večeras da od Srba sa Kosova i Metohije napravi legitimne mete u koje je dozvoljeno pucati", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković komentarišući izjavu fon Kramon koja je večeras za televiziju N1 rekla da je akcija kosovske policije tokom koje je ranjen Srećko Sofronijević bila uperena protiv šverca i da je "dobro da je kosovska vlada počela time da se bavi". 

"U svom opasnom pohodu relativizacije nasilja Prištine i Aljbina Kurtija nad golorukim srpskim narodom na severu pokrajine, ovoga puta prevršila je svaku meru, optužujući Srbe da su krivi što je u njih ispaljeno više od 100 bojevih metaka i nebrojeno patrona suzavaca i šok bombi", ocenio je Petković. 

Da li je i Srećko Sofronijević kriv što je dobio metak dok je pokušavao da zaštiti suprugu i svoje dvoje dece? Da li su to evropske vrednosti za koje se ona zalaže? 

"Da se gospođa Fon Kramon istinski zalaže za evropske vrednosti, pažljivo bi saslušala poruke šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja koji je otvoreno osudio jednostrane nasilne akcije Prištine i naveo da one nisu bile koordinisane", ukazao je direktor Kancelarije za KiM. 

On je naglasio da je "posle večerašnje izjave, više nego očigledno da se šef Viole fon Kramon ne nalazi u Briselu, već u Prištini, pa bi najpoštenije bilo da skine masku nekakvog evropskog predstavnika i lažno se ne predstavlja".

Povodom akcije kosovske policije, kako su naveli kosovski zvaničnici, protiv šverca i organizovanog kriminala, u kojoj su korišćeni suzavac i šok bombe, a teško je ranjen 36-godišnji Srećko Sofronijević, Viola fon Kramonu izjavi za N1 televiziju navela je da je ta akcija nije sprovedena samo na severu Kosova* i da je dobro što se kosovska vlada uhvatila u koštac sa tim problemom, jer je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uvek bila zahtev od strane EU.

"Kfor je bio obavešten, i druge snage, i jasno je da nije bilo sumnje da je to bilo potrebno", navela je ona.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićViola fon Kramonakcija kosovske policije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva