:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2022   10:16

0

92

Petković: Vučić garant mira i stabilnosti u regionu, da se Osmani i Kurti pitaju Balkan bi ponovo bio bure baruta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Meteohiju Petar Petković ocenio je da je "predsednik Aleksandar Vučić najznačajniji je garant mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, ali to su reči koje Vjosa Osmani očigledno ne razume". 

"Vučićevu odgovornu politiku i čvrstu opredeljenost za poštovanje međunarodnog prava i principa prepoznaju i priznaju svi međunarodni partneri, ali to su opet pojmovi čiju suštinu Osmanijeva ne razume", naveo je Petković u saopštenju. 

Međutim, kako kaže "takav stav nije iznenađujući kada Priština svakodnevno, više od dve decenije, ruši međunarodno pravo, zvecka oružjem i svojim protivpravnim i jednostranim akcijama destabilizuje region i ugrožava egzistenciju Srba na prostoru Kosova i Metohije". 

Dodao je da "više od toga, danas Aljbin Kurti i Vjosa Osmani svojim potezima i neodgovornim, provokativnim izjavama direktno pokušavaju da naruše teško stečeni mir koji se održava samo zato što Beograd i Srbi sa KiM postupaju odgovorno i ne nasedaju na svakodnevne provokacije". 

"Da se Osmanijeva i Kurti pitaju, koji odbijaju svaki dijalog i kompromis, Balkan bi ponovo bio bure baruta, ali je zato Aleksandar Vučić tu da čuva mir kao najveću svetinju i vrednost", zaključio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićVučićKurtiOsmaniZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva