:

:

TV Most

clock

Maj 30, 2022   11:40

0

151

Petković: Znamo da je Kurtiju Vučić najveći problem

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je kosovskom premijeru Aljbinu Kurti da bi mu bolje bilo da obezbedi hranu i grejanje za kosovske Albance umesto što napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je uspeo da telefonom dogovori najbolje za građane Srbije.

Kurti je na Tviteru, povodom jučerašnjeg telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, tokom kojeg je sklopljen dogovor oko daljeg snabdevanja Srbije gasom, podsetio i na izjavu Vučića iz 2021. godine.

“Ne moraju više ni da se sastaju: dogovori Putina i Vučića sada se postižu telefonskim razgovorima. Ali evo šta je Vučić rekao o Kosovu nakon svog 19. sastanka sa Putinom u Sočiju 25. novembra 2021. godine”, napisao je Kurti u objavi, u kojoj je uz to podelio i fotografiju Vučića i Putina sa tekstom izjave Vučića iz Sočija.

Predsednik Srbije tom prilikom je izlavio da ja na sastanku sa Putinom razgovarao o severu Kosova i Metohije.

Reagujući na ovu Kurtijevu objavu, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, napisao je na svom Tviter profilu da bi Kurtiju bilo bolje da obezbedi hranu i energente za narod na Kosovu i Metohiji umesto što napada Vučića.

“Posle neuspešne ekskurzije u SAD, Aljbin Kurti je uznemiren kada Aleksandar Vučić uspeva da dogovori najbolje za građane Republike Srbije putem telefona. Umesto što kibiocuje i napada Aleksandra Vučića,
bolje bi mu bilo da obezbedi hranu i grejanje za kosovske Albance. Znamo da mu je Vučić najveći problem” napisao je Petković.

Izvor: Radio Mitrovica sever

KiMPetar PetkovićKurtiVučićPutin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva