:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

April 06, 2021   12:26

0

121

Petlići i pioniri Fudbalskog saveza Kosova i Metohije danas protiv FK “Kiker” iz Kraljeva

Nakon više od dvadeset godina selekcije petlića i pionira Fudbalskog saveza Kosova i Metohije su oformljene a dečaci danas igraju svoju prvu utakmicu protiv ekipe Fudbalskog kluba “Kiker” iz Kraljeva.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Igor Uljarević ističe da je ovo veliki dan za kosovsko-metohijski fudbal. On navodi da je zajedničkim radom i trudom, selektovano po dvadeset dvoje najboljih u obe kategorije, sa prostora celog Kosova i Metohije.

“Danas nam je prva utakmica koju ćemo odigrati u Kraljevu.  Zahvaljujemo se domaćinu “Kikeru” koji nam je izašao u susret i omogućio da odigramo ovu utakmicu. Ova utakmica je od velikog značaja a našim momcima daje izuzetnu motivaciju. Napomenuću da u selekciji imamo decu iz Ropotova, Pasjana, Gračanice, i naravno iz Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka” rekao je Uljarević.

On dodaje da će selekciju izvršiti i u kategoriji kadeta i seniora, jer postoji veliki broj zainteresovanih i mladih fudbalera.

“Imamo dosta dece koja se nadmeću u Prvoj ligi i Super ligi Srbije, pa nam je zamisao da ih okupljamo dva puta godišnje. Moramo da vratimo region Kosova i Metohije na mapu Srbije, kao što zaslužujemo, jer imamo mnogo talentovane dece i igrača. Mislim da su za ovih 20 i nešto godina bili zapostavljeni. Napomenuo bih i podršku Fudbalskog saveza Srbije i direktora mlade selekcije Nikole Lazetića i koordinatora Igora Matića. Obećali su nam dobru saradnju i verovatno ćemo da imamo našu decu u selekciji Srbije, jer ovi momci odavde to zaslužuju” navodi Uljarević.

Nikola Radulović instruktor Fudbalskog saveza Kosova i Methoije kaže da je liga mlađih kategorija na prostoru Kosova i Metohije krenula od septembra i da je kao instruktor ispratio sve utakmice, kako bi se što bolje upoznao sa igračima i njihovim sposobnostima.

“U tim utakmicama petlića i pionira video sam zanimljive stvari, tražili smo najbolji fudbalski kvalitet. Mislim da smo izabrali najbolje klince koji su trenutno u klubovima. Ovom prilikom bih pozvao sve koji nisu iskoristili priliku ili koje smo možda izostavili, da se prijave i da krenemo i njih da selektiramo” rekao je Radulović.

On dodaje da od današnje utakmice očekuje lepu igru i reakcije dečaka, jer se prvi put sreću zajedno.

Pioniri i petlići kažu da im je sam poziv u selekciju Kosova i Metohije izuzetno značajan i da je on dodatna motivacija za bolju igru.

„Poziv u selekciju mi znači zaista mnogo jer sam se trudio da postanem jedan od boljih fudbalera i zaista je lepo igrati za selekciju Kosova i Metohije. Trudiću se i raditi još napornije kako bih bio što bolji“ Veljko Kompirović.

Aleksandar Aritonović, koji dolazi iz Gračanice, kaže da mu poziv za igranje u selekciji Kosova i Metohije jako znači, jer je izabran za jednog od najboljih igrača.

Kategorije petlića i pionira Fudbalskog saveza Kosova i Metohije će svoju prvu utakmicu odigrati danas protiv Fudbalskog kluba “Kiker” iz Kraljeva koji je domaćin.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMFudbalski savez KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva