:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Jul 02, 2019   22:00

0

694

Petrović: Sutra prodavnice rade, čeka nas dugotrajna borba

Udruženje privrednika sa severa Kosova i Metohije odlučilo je da će radnje od sutra biti otvorene i apelovalo na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije na severu i reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi, kako ocenjuju, mogao stvari dovesti do tačke bez povratka.

"Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje. Mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom", rekao je Танјугу predstavnik Udruženja Radoš Petrović posle sastanka održanog u Zvečanu.

Protest upozorenja je, kako dodaje, pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije.

"Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom za srpski narod na severu Kosova i Metohije", rekao je on.

Privrednici sa severa poručili su da će svaki dalji pokušaj Prištine naići na još snažniji odgovor.

"Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji snabdevaju ljude osnovnim životnim namirnicama", navodi se u zaključku Udruženja sa večerašnjeg sastanka, nakon što su prodavnice na severu dva dana bile zatvorene u znak protesta zbog dodatnih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije.

Izvor: Танјуг

KiMRadoš Petrovićtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva