:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 09, 2022   9:22

0

180

Piksijev spisak u ponedeljak

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi sačekaće ponedeljak kako bi saopštio spisak za Mundijal, poručio je sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović.

FIFA je dala selektorima krajnji rok do 14. novembra u 20 časova da predaju spisak, a ne čudi što je šef struke "orlova" odlučio da to uradi baš tad s obzirom na povrede sa kojima se muči nekoliko sigurnih putnika za Katar.

"Na spisku je najboljih 35 fudbalera koje Srbija. Znam kojih je 35 momaka, lagao bih da kažem, da ne znam. Ali, s obzirom da selektor hoće da sačeka poslednje utakmice u prvenstvima, da vidi zdravstveni bilten, tek onda će preseći i reći kojih 26 vodi u Katar. Da budem precizniji, Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da detaljno pričam o tome. Razgovarali jesmo, posavetovali se, ali na njemu je da odluči i saopšti na koje fudbalere računa za Mundijal", rekao je Stojanović za "Kurir" i dodao:

"Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića. Svi oni nisu igrali u portekle dve nedelje. Ali, nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Verujem da će do početka SP sve sanirati. Naš zdravstveni tim je u kontaktu sa igračima i njihovim klubovima. Mislim da javnost ne treba da bude zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju."

Kako kaže, videćemo sličnu ekipu kao što je ona koja je iznela kvalifikacije:

"Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu ipo dana. A, iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih sa spiska za SP i voditi nekog drugog. Nismo želeli "padobrance" kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse", zaključio je Stojanović.

Podsetimo, fudbaleri Srbije otvaraju učeće 24. novembra i susretom sa Brazilom u okviru grupe G gde su još Švajcarska i Gana.

Izvor: B 92

Dragan Stojković Piksireprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u fudbaluKatarFIFA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva