:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Januar 12, 2020   19:16

0

303

Piperski omladinski zbor „Sveti Petar Piperski“ u poseti Srbima u okolini Peći

Uoči pravoslavne Nove godine članovi organizacije Piperski omladinski zbor „Sveti Stefan Piperski“ boravili su danas u srpskim selima u okolini Peći, a obišli su i Veliku Hoču i Orahovac podelivši poklon paketiće deci tog kraja.

Jedan od osnivača Piperskog omladinskog zbora „Sveti Stefan Piperski“ Milivoje Brković kaže da su članovi te organizacije danas na Kosovu lepim povodom obišli srpske sredine i da u prazničnim danima nisu zaboravili na "stradalnu braću na Kosovu i Metohiji".

„Pipersko udruženje će i kroz neke sledeće akcije posebnu pažnu posvetiti, barem za nas, najhrabrijim pripadnicima našega naroda a to su kosovci i kosovke. Miholjski zbor je najozbiljnije udruženje u Crnoj Gori, a mi smo sa njima jedno bratsko udruženje, dakle sarađujemo, i mi smo sa njima dogovorili da mi obiđemo Metohiju, a oni da obiđu centralno Kosovo“, rekao je Brković.

Pre Velike Hoče i Orahovca članovi Piperskog omladinskog zbora danas su najpre obišli Osojane i Goraždevac i prisustvovali jutarnjoj službi u Visokim Dečanima.

Kako su najavili sutra će obići Centralno Kosovo gde će mališanima u nekoliko vrtića podeliti poklon paketiće.  

Vladimir Milunović kaže da će članovi Piperskog omladinskog zbora nastaviti da pomažu svoju braću na Kosovu i Metohiji.

„Nastojeći da očuvamo one veze koje je naš mitropolit uspostavio sa Kosovom i ono što je on čuvao na Kosovu i koliko se on brinuo za Kosovu i koliko i danas brine o Kosovu, nastojeći da očuvamo tu vezu i tim inspirisani, mi smo došli da posjetimo naš narod stradalni na Kosovu i Metohiji, tačnije na Metohiji. Ovim povodom, da posjetimo decu, one najmlađe koji bi trebali da se najviše i raduju rođenju Bogomladenca da bi smo njih obradovali, da bi se sa njima sreli zato smo i došli i zaista to je jedno divno iskustvo“, rekao je Milunović.

Pre samo dvadesetak dana članovi tog udruženja zajedno sa humanitarnim Udruženjem „Miholjksi zbor“ iz Boke kotorske boravili su na centralnom Kosovu gde su uručili donacije u beloj tenhici za četiri vrtića, a u narednom periodu sakupljaju novčana sredstva kako bi pomogli obnovu fasade na jednoj srpskoj školi i kupili kombi za prevoz članovima crkvenog hora „Simonida“ iz Gračanice.

Izvor: Kosovo online

KiMPiperski omladinski zbor „Sveti Stefan Piperski“
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva