:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2020   12:14

0

40

Pismo episkopa Irineja o situaciji u Crnoj Gori stiglo do Trampa

Episkop istočnoamerički Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej kaže da je pismo koje je uputio predsedniku SAD povodom Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i dešavanja u toj zemlji stiglo do Donalda Trampa.

"Primio sam povratnu informaciju iz Bele kuće da je sadržaj pisma prenet predsedniku Trampu, tako da znam da je došlo do njega", rekao je episkop Irinej za Sputnjik.

Episkop je u pismu pozvao Trampa da kod Vlade Crne Gore interveniše da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje čine po verskoj osnovi, i od oduzimanja, vekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

"Želimo privoleti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu verskih sloboda i prava na posed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstrantima, koji su samo želeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja", naveo je episkop Irinej u pismu predsedniku SAD.

Izvor: RTS

episkop severnoamerički IrinejCrna GoraZakon o veroispovestiDonald Tramp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva