:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2019   13:22

0

213

Pitanja, pa rasprava o amandmanima na budžet za 2020.

Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na Predlog budžeta za 2020. godinu, a sednica je počela postavljanjem poslaničkih pitanja.

Predlogom budžeta su, inače, predviđeni budžetski prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto bruto domaćeg proizvoda .

Poslanik Pokret za spas Srbije - Nova Srbija Đorđe Vukadinović pitao je Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova u vezi sa odlukom Vlade Srbije da američkom građaninu Ronaldu Rejnu Barklu dodeli srpsko državljanstvo.

"Ima dovoljno razloga, makar za sumnju, pogotovo kada se setimo nekih zvučnih imena koji su u prethodnim godinama postali državljani, poput bivšeg premijera Rumunije Viktora Pontea, Mohameda Dahlana...", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je pitao i o izjavi Ragmi Mustafe, čelnika jedne albanske demokratske stranke u Preševu, koji je rekao da će zahtevati da se ponovo aktuelizuje pitanje izjašnjavanja Albanaca u opštinama Preševu, Medveđa i Bujanovac i da će tražiti realizaciju rezultata referenduma iz marta 1992.godine o ujedinjenju sa Kosovom.

On je pitao šta će preduzeti MUP i Vlada Srbije i predsednik Republike povodom najava i zahteva za prisajedinjenja dela teritorije Srbije sa Kosovom.

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je premijerku Anu Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o aferi Krušik, jer, kako kaže, javnost nije dobila odgovor kako je moguće da Krušik prodaje oružje privatnoj firmu po povlašćenim cenama.

"Nismo dobili odgovor već više od mesec dana, ta tema jeste prisutna u javnosti, a očigledno je da se iz Vlade Srbije još uvek tom temom niko ozbiljno je bavi", rekao je Šešelj.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić uputio je saučešće porodicama nastradalih noćas u zemljotresu u Albaniji.

On je pitao ministra spoljnih poslova da li je u kontaktu sa građanima Srbije koji se trenutno nalaze u Tirani, a predsednicu Vlade Srbije da li je u kontaktu sa albanskim zvaničnicima i da li im je ponuđena pomoć.

Poslanik SNS Marko Atlagić pitao je tužilaštvo ima li krivične odgovornosti Marinike Tepić i drugih iz Saveza za Srbiju, kao i TV N1 koji, kako kaže, svakodnevno plasiraju lažne vesti oko prodaje oružja i koliko to utiče na odbrambenu industriju.

"Svakodnevne laži plasiraju se u sadejstvu sa određenim inostranim centrima moći i sve su agresivniji. Imaju samo jedan cilj - ekonomsku i odbrambenu destabilizaciju Srbije i predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Atlagić.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijesednica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva