PKS predstaviće delegaciji SAD više od 15 projekata

:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 22, 2020   10:41

0

26

PKS predstaviće delegaciji SAD više od 15 projekata

Privredna komora Srbije (PKS) predstaviće danas američkoj delegaciji više od 15 projekata u oblasti energetike, prerađivačke industrije, ekologije, kao i podršci malom biznisu, izjavio je pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i analitiku PKS Bojan Stanić.

 

U Beogradu danas počinju sastanci naših zvaničnika sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije (DFC) o realizaciji projekata koje će delom finansirati taj američki fond, a koji su dogovoreni sporazumom iz Vašingtona.
Stanić za TV Pink navodi da će ta finansijska institucija podržati i ekološke infrastrukturne projekte, jer su, kaže, oni jako nerazvijeni u Srbiji, a tiču se projekata za tretman otpadnih voda, opasnog otpada...
Ističe da je pitanje ekologije jedan od glavnih ciljeva Srbije kako bi postala članica EU.
DFC će, naglašava Stanić, podržati i naše preduzetnike, mali biznis, ali i početnike u poslovanju, takozvane startap kompanije, jer svi oni, dodaje, imaju ograničen pristup izvorima finansiranja u Srbiji.
Stanić kaže da će DFC svoje projekte usmeriti na regionalno povezivanje i da iz tog razloga i osnivaju regionalnu kancelariju u Beogradu.
Očekuje da će danas nakon sastanaka i izjava za medije biti konkretnih informacija o načinu formiranja te kancelarije, a pre toga će, dodaje, biti formirani zajednički ekspertski timovi koji će prolaziti kroz projekte i dogovorili koji su prioritetniji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva