:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2022   13:30

0

137

PKS: Vinari Otvorenog Balkana na sajmu u Veroni aprila 2023.

Vina i vinari Otvorenog Balkana, iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije, biće predstavljeni početkom aprila sledeće godine na najvećem svetskom sajmu vina, “Vinitali” koji se 55. put održava u Veroni, saopštila je danas Privredna komora Srbije(PKS).

 

Kako se navodi, predsednik PKS Marko Čadež i predsednik Unije komora Italije Andrea Prete dogovorili su da se na toj najprestižnijoj svetskoj vinskoj izložbi predstavi i „Vajn Vižn baj Open Balkan“, regionalni sajam vina koji su prvi put zajedno organizovali Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

„Posle velikog uspeha našeg sajma vina koji smo u septembru organizovali u Beogradu, na kome je učestvovalo više od 350 izlagača ne samo iz regiona već iz čitave Evrope, sada idemo dalje. Zajedno sa našim partnerima iz Unije komora Italije dogovorili smo da se naš regionalni sajam vina predstavi tamo gde mu je i mesto - na najvećem sajmu vina na svetu 'Vinitali' koji će se od 2. do 5. aprila održati u Veroni”, kaže Čadež.

PKS navodi da predstavljanje vina iz našeg regiona u Veroni nije jedina potrvda uspešne organizacije „Vajn Vižn baj Open Balkan“.

Prestižni evropski časopis „Falstaf” koji se bavi vinima i vinarstvom u decembarskom izdanju imaće opširni izveštaj sa sajma vina koji je nedavno održan u Beogradu i to je još jedna prilika da se Evropa i svet upoznaju sa vinima i vinarima Otvorenog Balkana, saopštava PKS.

Izvor: T a n j u g

Sajam vinaOtvoreni BalkanPrivredna komora SrbijeMarko Čadež
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva