Plenković s Makronom razgovarao o proširenju EU

:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Decembar 12, 2019   22:33

0

77

Plenković s Makronom razgovarao o proširenju EU

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovorao je večeras na marginama sastanka na vrhu Evropske unije s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a među temama je bilo i proširenje EU.

Plenković je s Makronom razgovorao o jačanju saradnje dve zemlje, politici proširenja Evropske unije, pitanju otvaranja pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, prenela je Hina.

Francuska je u oktobru zajedno s Holandijom i Danskom blokirala otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom tražeći reformu pregovaračkog procesa.

Hrvatska će u maju u Zagrebu tokom svog predsedavanja Savetom EU organizovati sastanak na vrhu zemalja članica EU i šest zemalja jugoistočne Evrope.

Do tada bi Hrvatska želela da postigne konsenzus među zemljama članicama kako bi te zemlje mogle krenuti dalje na svom evropskom putu, što bi bio pozitivan signal i za ostale zemlje u njenom jugoistočnom susedstvu, navodi Hina.

Kako prenosi ta agencija, Plenković i Makron će nastaviti razgovore tokom bilateralnog susreta početkom januara u Parizu. Plenković tokom dvodnevnog samita EU ima niz bilateralnih susreta.

Izvor: Танјуг

EUPlenkovićMakron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva